Online mastering

Als je klaar bent met opnemen is de laatste maar misschien wel belangrijkste stap de mastering van de opnames. Bij mastering worden de (geluids)mixen afgewerkt  naar een constante totaalklank. Hierbij wordt de verhouding tussen alle frequenties beluisterd en zichtbaar gemaakt en wordt er met een equalizers, hardware en software, kleine klankcorrecties gedaan.
 
Verder wordt er meestal met een compressor en een limiter voor gezorgd dat het geheel harder gaat klinken en zachte gedeelten dus niet wegvallen. Daarnaast wordt de volgorde van het album definitief bepaald, worden de pauze’s tussen de nummers bepaald en tot slot wordt de mix geschikt gemaakt om overal gedraaid te worden.

Via onze partner kunnen wij zorgen dat je tracks gemasterd worden in één van de beste high-end-studio's van Europa, voorzien van de modernste apparatuur en een kwalitatief zeer hoogwaardige afluistering. De prijzen van mastering is zeer goed uigeruste mastering studio's variëren normaliter van € 600,- tot € 1200,- per album. Doordat wij online-mastering aanbieden kunnen onze engineers  juist in de rustige studio-uren hun vakmanschap uitoefenen. Hierdoor kunnen wij al een compleet album laten masteren vanaf € 250,- . De gemasterde tracks kunnen als wav files worden aangeleverd. Onze mastering is bovendien zeer compleet. De opnames kunnen als master-CD en/of DDP file worden - en voorzien van CD-TEXT en ISRC codering - worden aangeleverd.