Promotie informatie:

Scrol naar onderen voor het beluisteren van de track(s). Ook kunt u de track(s) hier in hoge kwaliteit (WAV bestand) downloaden. Mail of bel ons voor meer informatie.

Titel: Leaf, leaver, leafst
Beschrijving: Het lied ‘Leaf, leaver, leafst’ (tekst: Sybe Joostema, muziek: Stef Bos) is een universeel liefdeslied, dat als filmlied diende bij het filmdeel van het theaterstuk rond de grote kerkbrand in 1947 (De Bestimming, Leadjitter & Famke, 2018). De zoon van een loodgieter helpt in het theaterstuk zijn vader onvoorwaardelijk, nadat deze ten onrechte als schuldige voor de brand is aangewezen. De man raakt door een hoge boete van de rechtbank alle zekerheden in zijn leven kwijt.

Op zijn beurt krijgt de zoon alle credits van een jonge meid die haar onvoorwaardelijke respect en liefde bezingt in het filmlied Leaf, Leaver, Leafst.

Zo ontstond dit opmerkelijk lied, dat los van het theaterstuk een eigen leven is gaan leiden, een lied van alle tijden. Het lied Leaf, Leaver, Leafst geeft het begrip liefde een extra dimensie, door bijvoorbeeld de frase ‘Do hast myn wurden troch, ek al wie ik in dichter, dan wie it dichtsjen om ‘e nocht’ (Je doorziet mij, ook al zou ik het dichten, dan was het dichten om niet). Hoe zij de boodschap ook wil verpakken, de ander heeft het dus al lang door en heeft de remedie voor zoveel onbegrip, en zij verklaart hem daarna de liefde en wil er onderdeel van zijn. Liefde van twee kanten belicht. Leaf, leaver, leafst.

Leaf, Leaver, Leafst werd in oktober 2018 opgenomen in de studio van Sytse Broersma in Reduzum en komt uit op Marista records.
Cat. nr.: MDD 18325
Barcode: 8714835129448
Taal: Fries
Genre: pop
Label: Marista
Drager: Digital Track
Release datum: 02-12-2018

Artiest: Lotte Broersma
Over de Artiest: De 22-jarige zangeres Lotte Broersma uit Reduzum komt uit een muzikaal gezin. Haar vader Sytse Broersma is bekend als gitarist en liedjesschrijver van de band De Kast. Met hem nam ze het lied Leaf, Leaver, Leafst ook op.

Lotte Broersma volgde een muziekopleiding en vormt met Berend Riemersma het duo Lots of Beer. Ze zingt daarnaast solo en meerstemmig bij Palace of the Queen. Lotte is bovendien actief als (achtergrond)zangeres in zowel de studio van Sytse Broersma als de opnamestudio van Nico Outhuyse. Naast solozang, is ze ook te beluisteren op jingles en in reclames. Haar passie voor theaterzang en –spel kwam tot uiting bij de Friestalige theaterstukken Elk Sines en De Wylde Boerinne. Kortom aan enige podiumervaring geen gebrek.

Lotte Broersma is een heeft een sterk, en warm eigen stemgeluid.
Website: http://

Tracks:

Unit Nummer Titel
1 1 Leaf, leaver, leafst